Paste cu legume și gremolata

Am văzut rețeta asta la Academia lui Horia și suna așa de bine că am încercat-o.

Ingrediente:

400 g  paste
3 linguri de ulei de măsline
2 ardei capia (de preferat în culori diferite)
2 morcovi tineri
1 dovlecel
1 praz mediu (sau o ceapă)
100 g de unt
75 g de smântână
75 g de parmezan ras
75 g de muguri de pin (nu am găsit, dar încă mai caut)
1 linguriță de oregano măcinat
cimbru

Pentru Gremolata:

2 linguri de coajă de lamaie rasă
1 legatură de pătrunjel tocat
2 caței de usturoi
Sare
Piper negru

Într-o tigaie cu ulei se călește prazul, morcovul, apoi se adaugă ardeiul și dovlecelul. Peste legume  se pune cimbrul, oregano, untul, mugurii de pin, sare si piper negru. Se mixează în blender coaja de lamaie, pătrunjelul, cățeii de usturoi, un pic de parmezan și ulei de măsline și se adaugă sosul obținut în tigaia cu legume, se amestecă bine și se lasă să dea câteva clocote. Se adaugă smântâna, pastele fierte și restul parmezanului.

Și în caz că vreți să vedeți originalul.

About these ads

2 Responses to “Paste cu legume și gremolata”

  1. Mihaela Alexandrescu Says:

    Si e la fel de buna precum suna?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 29 other followers

%d bloggers like this: