District 9

Încă un film din seria celor nominalizate la Oscar…și după mine cam atât ar fi de spus despre District 9. Nu mi-a plăcut, sau poate nu e genul meu de film.

Povestea urmărește o specie de extraterești aterizați pe Pământ cu 30 de ani în urmă în Africa de Sud, ce trăiesc în condiții mizere, neacceptați și blamați, într-o zonă numită Districtul 9. Un trimis guvernamental care avea ca scop mutarea extratereștrilor într-o zonă mai izolată, unde nu ar mai putaea avea contact deloc cu oamenii, este infectat și începe să se transforme în extraterestru (au fost în sensul ăsta și câteva scene asemănătoare cu unele din filmul “Musca”, deloc plăcute ochiului). Urmează o întreagă aventură cu urmăriri și împușcături, după care finalul vine mult prea brusc. E posibil să fiu eu foarte ignorantă și să nu fi pătruns sensurile ascunse ale filmului, dar nu pot să zic aici decât propria părere: not my kind of movie.

Și, ca să nu mă dezmint, un citat, foarte cinic de altfel: “When dealing with aliens, try to be polite, but firm. And always remember that a smile is cheaper than a bullet.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: