Friptură (de porc) cu sos

Ingrediente: 700g carne (de porc în cazul meu, pentru că așa ceva aveam în congelator, cred că merge bine și cu piept de pui), 200ml bulion, 1 capatana usturoi, 20-30ml ulei, 1 lingurita rasa piper, 1 lingurita rasa boia, ½ lingurita sare.

Preparare:

Carnea se taie felii groase de un deget și se bate puțin pe ambele părți. Fiecare felie se crestează pe margini, de jur împrejur, cam la distanță de 2 degete ca să împiedice feliile să se încovoaie la copt. Se așează carnea pe un singur strat, într-o tavă care merge la cuptor.

Cațeii de usturoi curățați se trec prin presă si apoi se freacă cu puțină sare. Se adaugă treptat uleiul, ca la maioneză, frecând mereu, până se obține o pastă. Se adaugă bulionul și condimentele. Se mai adaugă si cca 100 ml apă (sosul trebuie să acopere carnea). Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se da la cuptor la 220C pentru 1 oră. Se scoate folia și dacă vi se pare că a ramas prea mult sos, se mai lasă friptura în cuptor fără folie 10 minute. Se poate servi cu piure de catofi.

Preţul total este aproximativ 22lei, deci cam 5,5 lei/porţie.

Când am scos-o din cuptor, am atacat-o atât de repede încât am uitat să îi fac poză. Asta e cea a rămas după ce s-au consumat 2 porții.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: