Help, my room is buzzing!

În prima zi, m-am apucat să analizez cu atenție camera. Am apăsat toate înterupătoarele posibile, chiar și unul cu un clopoțel pe el care aparent nu făcea nimic.

Am găsit apoi în duș un fir lung care cobora din perete (am să pun și o poză)…normal că nu m-am putut abține și am tras de fir. Ca urmare, un sunet ciudat ca un bâzâit a început să se audă de undeva de la intrarea în cameră, pe exterior. Am ieșit și am văzut un beculeț aprins deasupra ușii care părea să fie și sursa zgomotului. Inutil să vă spun că beculețul meu era singurul aprins din tot holul. Imediat m-am gândit că am pornit vreo alarmă de incendiu și că o să fiu amendată ca un dl Goe care n-a stat cuminte în tren.

Dar nimeni nu părea să audă bâzâitul meu. Am așteptat cam 10 minute în speranța că se va opri sau va ieși cineva pe hol, indignat de sunetul care îmi părea atât de puternic. Nu s-a oprit și nici nu a ieșit nimeni. M-am apucat apoi să bat pe la ușile vecinilor să îi întreb ce-am făcut și cum să repar. Nimeni. Trecuseră cred vreo 20 de minute și mă așteptam de acum să apară pompierii.

Într-un final, a intrat cineva pe hol și i-am adresat un “Help, my room is buzzing!!!”. A râs și mi-a explicat că acela e, într-adevăr, un semnal de urgență (luat atât de tare în serios, că în aproape 30 de minute nu a venit nimeni să vadă care e urgența) și că se oprește de la înterupătorul cu clopoțel. L-am întrebat dacă el era persoana care sosește în cazurile de urgență și mi-a spus că nu, e doar un vecin. Probabil s-au obișnuit și ei cu alarmele false și nu le mai bagă în seamă…decât să nu pățească precum ciobanul care stigă “Lupul!”

O întrebare esențială este ce faci când vezi că bâzâie camera altuia (cum mi s-a întâmplat mie ieri)? Te aștepți ca și el să fi tras semnalul din greșeală și te duci să îi spui secretul butonului cu clopoțel?  Sau te aștepți ca omul să aibă o urgență adevărată, să îi fie rău și să trebuiască să îl ajuți? Sau stai în camera fără să te bagi? Voi cum ați proceda?

 

 

Advertisements

One Response to “Help, my room is buzzing!”

  1. Help, my room is buzzing! (2) « Jurnal. Simplu jurnal Says:

    […] my room is buzzing! (2) 27-01-2011 — Cristina Vă spuneam că mă aflam în fața unei dileme: să mă duc să bat la ușa care bâzâia, caz în care omul […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: