Prime…păreri

Îmi permit ca după o primă săptămână de stat în Torino să îmi spun primele păreri despre Italia și italieni. O să fie probabil interesant să le compar cu opiniile finale, de după 3 luni.

Italienii sunt dezorganizați, cel puțin comparativ cu Germania, ceea ce era și de așteptat. La anterioara deplasare mi s-a spus de la început ce acte trebuie să fac, unde să merg și cum să le obțin(chiar a mers cineva cu noi la primărie și bancă pentru că știau că nu vorbim germana). Aici tot aflu de parcurs că mai trebuie să scot o hârtie, că trebuie să iau ustensilele de bucătărie de la recepție, etc. De exemplu, nu am aflat încă dacă am sau nu dreptul de card de reducere pentru masă. Tot sunt pasată dintr-o parte în alta pentru problema asta.

Studenții din Politehnică (nu pot spune “studenții italieni” pentru că învață și mulți străini aici) sunt foarte studioși. Au locuri special amenajate pe holuri (mese, scaune, prize) unde e plin mai mereu cu studenți care citesc, învață, își explică unul altuia diferite probleme. Și îmi aminteam cât de puțini studenți de genul ăsta sunt pe la noi…

Italienii merg foarte repede cu mașina prin oraș. Am aflat că au și ei limita de 50km/oră, dar nimeni nu cred ca o respectă. 70-80 e viteza obișnuită…Cu toate astea pietonii nu stau la culoarea roșie a semaforului, chiar îți aruncă priviri ciudate dacă e roșu și tu aștepți deși nu vine nicio mașină (probabil așa îi recunosc pe străini). Așa că mă adaptez și eu și trec pe roșu…cu grijă, mamă, stai liniștită! 🙂

Torino e un oraș interesant, clădirile sunt foarte frumoase (nu toate, dar majoritatea), blocurile sunt în culori calde, asortate, nu țipătoare cum arată la noi după curentul ăsta al izolărilor exterioare. Când adun mai multe fotografii am să le postez, să vă convingeți. Din păcate, genul de clădiri joase (3-4 etaje), foarte apropiate de stradă, care mi-au plăcut mult la început, sunt incomode când vine vorba de orientare. Am căutat dumunică un fel de turlă înaltă cu un înger aurit în vîrf (se vede de la geamul meu) și am crezut că mergând în direcția lui am să-l găsesc. Nu am reușit însă.

Da, italienii chiar sunt puțin afemeiați, sau poate e prea mult spus afemeiați, dar le place să se uite după femei pe stradă. Ori asta, ori look-ul meu de eschimoasă e mult mai apreciat aici decât în România.

Ok, e genul de poze de Hi5 făcută în oglindă, dar am încercat pe cât se poate să scot blițul
Advertisements

12 Responses to “Prime…păreri”

 1. mama Says:

  sa nu cumva sa treci pe rosu! lasa-i numai pe italieni
  esti f frumoasa in poza, nu degeaba se uita italienii dupa tine.dar sa nu uiti…. tu esti fata cuminte si maritata !te pup!

 2. Vara Mirela Says:

  Ai spus ceva de poze facute in oglinda??? de pe hi5??? stiu eu pe cineva care are vreo cateva facute asa……si e batrana si nemaritata!
  Trecand peste acest aspect…:P …citesc cu mare drag blogul tau, apreciez ca l-ai dat publicitatii si is nerabdatoare sa vad mai multe poze! PUUP

  • Cristina Says:

   Da, se știe că pozele din oglindă sunt specifice hi5, genul decoltate și sexoase, sau dezbrăcați, musculoși și cu ochelari de soare.
   Ms! Pup și eu!

 3. mihaelaalexandrescu Says:

  Sunt de acord cu mama ta. Sa nu treci pe rosu… nici pe strazile mici 😀 Si cu faptul ca esti frumoasa. Iri nu lasa niciun comment sa se revolte ca indraznesc italienii sa se uite la sotia lui?

 4. Irinel Says:

  M-am revoltat destul cand a fost in Germania…Imi fac inima rea degeaba. Prefer sa stau relaxat.

 5. mihaelaalexandrescu Says:

  Cris…. cum deocamdata? 😀 Wow, a comentat Iri, semn bun. Iti citeste cu atentie blogul 😀

  • Cristina Says:

   Cris?! ok, să trecem peste asta…de citit îl citește numai de când am plecat, deși el avea privilegiul să știe de el încă dinainte 🙂
   “Deocamdată”, pentru că în Germania am avut vreo 2 admiratori cam insistenți, aici n-am…deocamdată :))…deja sunt lipsită de modestie, scuze.

 6. Cor Neliu Says:

  Sister, nu te lua dupa geta, ca e depasita… moral :); treci pe rosu, nu fi cuminte si uita ca esti maritata (scoate-ti verigheta). Viata e scurta oricum, daca nu putem s-o lungim, macar… s-o facem lata :D. Ca iri o sta pe uscat 3 luni… [iri, un sfat de la baietu: nu le aduce acasa, ca te parasc vecinii :)].
  Cam arati ca o eschimosa, la imbracaminte, in rest alea… sunt mai grase.

  • Cristina Says:

   Da, acum chiar sunt curioasă ce-o să zică Iri!

   • Cor Neliu Says:

    Tie n-are ce sa-ti spuna, sa ma sune pe mine (ca imediat dau maine o fuga pana la iasi si fac cu el o “baieteasca” prin oras, vineri si sambata) 😀


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: