Se non ora, quando

Duminică dupa ce am terminat traseul (exact, nu m-am dus direct acasă) am întâlnit o manifestație despre care nu știam nimic la momentul acela. Multe doamne, multe pancarte roz, discursuri despre feminitate, despre puterea femeilor, despre demnitatea femeilor. Așa că am crezut că este vreun marș împotriva cancerului de sân.

Doar că la o privire mai atentă, lucrurile nu erau așa…erau foarte mulți oameni, iar accentul se punea în principal pe respectul pentru femei. În plus, câteva pancarte de genul “Nu sunt de vânzare”, “Cerem drepturi, nu favoruri” pe care le purtau femeile, plus altele de genul “Eu iubesc, nu cumpăr” pe care le purtau unii domni m-au dus cu gândul că ar fi un protest împotriva lui Berlusconi. Și chiar așa era, pentru că în scurt timp au apărut și afișele în care numele lui apărea explicit. Nu știu ce declarații a mai făcut, ce a mai zis în acele conversații telefonice cu/despre prostituate, dar și-a atras antipatia muuultor femei (și nu numai).

Am citit apoi că manifestația a avut loc în mai multe orașe italiene și chiar din afara Italiei, iar ziarele spuneau că 1 milion de femei au ieșit în stradă. Așa da mobilizare, și nici măcar nu au ieșit pentru că suferă de foame, sau de lipsa unui trai decent (cum e la noi) ci pentru respect. Respect și din partea mea!

În Torino, simbolul a fost umbrela și în plus o mare încâlcelă de ațe … Mi-a plăcut că a fost foarte liniștit, decent, organizat. Multe manifestante erau trecute de prima tinerețe, dar erau foarte prezente, strigau (dar nu urlau), aplaudau. Oare de ce bâtrânii din alte țări au altă atitudine, dar și alt aspect față de cei din România?!?

Nu știu dacă în urma protestului de duminică sau nu, dar se pare că Berlusconi este pus sub acuzație că a plătit o minoră pentru sex, iar procesul va începe pe 6 aprilie.

Advertisements

3 Responses to “Se non ora, quando”

 1. Cor Neliu Says:

  Apai senior Berlu, de ani de zile e acuzat ca a facut, ca a dres (sex la greu, orgii, minore, etc) si el isi vede de treaba in continuare; nici acum nu cred ca se va intampla ceva cu el, si la ei banu dicteaza.
  De ce batranii de la noi nu au aspectul si conduita celor din vest?… simplu, cred, vremurile traite, stresul, alimentatia… si mentalitatea (deriva din vremuri, s-au multumit cu putin mereu).

 2. Dani varu Says:

  Protestul a fost civilizat si linistit …asa e … un lucru normal pentru a cere respect si demnitate intr-o tara civilizata. Jos palaria pentru solidaritatea lor.
  Sincer nu stiu daca ar mai fi atat de calmi la manifestatile legate de anularea subventiilor agricole, de masuri luate care pun sub semnul intrebarii traiul zilei de maine etc.
  Ce este de admirat la ei este faptul ca sunt invatati sa-si ceara drepturile indiferent de ce natura sunt acestea (dar sigur o fac si cu aplauze si cu pumnul).
  Chiar daca as fi tentat sa spun ca protestul a avut putin iz politic datorita numerosilor contestatari ai lui Berlusconi cred ca la asemenea acuzatii oamenii nu mai tin cont de culoarea politica… asadar rusinica Berlu


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: