Splitter or not?

Se pare că se vehiculează mai nou prin România termenul de splitter…Ce înseamnă? Nu e greu de ghicit…un splitter își adună gunoiul diferențiat și îl aruncă la containerele speciale pentru fiecare categorie. Mă bucură că și în România a ajuns obiceiul ăsta, cu toate că o să mai dureze până o să se obișnuiască lumea.

Eu am fost avertizată, de exemplu, înainte să merg în Germania (acum 3 ani) că dacă nu ești splitter riști să iei amendă. Așa că am luat lucrurile în serios și am instalat 3 pungi de gunoi în loc de una. În Italia, am procedat la fel, am recitit cu mare grijă care și unde se încadrează și am pus fiecare gunoi la categoria lui.

Asta până am văzut că italienii, sau poate nu italienii, ci doar studenții din cămin, nu prea respectă diferențierea. Nu o dată am văzut sticle sau cartoane la organice. De atunci m-am mai relaxat și eu și nu le mai socotesc atâta, le mai pun și pe unde nimeresc și îmi pare rău. Se pare că așa e natura noastră (ca români?! ca oameni?!), dacă nu stă vreo amenințare deasupra noastră, nu mai respectăm regulile. Și eu care mă voiam o ecologistă convinsă! Gata, promit că de acum voi fi un splitter ca la carte, chair și după ce mă întorc. Și voi încerca să îi conving și pe alții să facă același lucru. Mamă, ai grijă, ești prima pe listă!

Advertisements

2 Responses to “Splitter or not?”

  1. Cor Neliu Says:

    Pai vezi, little sis?… matale esti reprezentanta poporului roman si te comporti ca… poporul roman :).In aprilie o sa vin sa verific la tine acasa ce si cum cu depozitarea gunoiului. Cat despre Geta…, daca nu vrea, … peste degete pana isi insuseste 😛 (voi verifica si la ei, imediat dupa Paste)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: