Atmosferă…

În centru orașului e o atmosferă frumoasă, mai ales în weekenduri. E multă lume la plimbare, reprezentații ale jongleurilor, veselie, cumpărături, înghețată…

Mult din atmosferă o fac și muzicienii care stau într-un colț de stradă și cântă fie din trompetă, țambal, vioară sau nai tot felul de arii cunoscute de muzică clasică sau coloane sonore din filme. Îmi place să ascult cu atenție și să identific exact ce se cântă.

Acum câteva zile am auzit o trompetă care cânta ceva cunoscut, dar pe care nu puteam încă să-l identific. Asta până când a ajuns la refren și atunci a fost clar: era Drumurile noastre. Muzicianul era fără îndoială român și s-a gândit să facă atmosferă cu celebra melodie a lui Dan Spătaru. Și chiar funcționa…M-a amuzat mai ales un asiatic de lângă, care stătea și el la colțul străzii cu umbrele de vânzare: bătea din picior și simtea melodia mai ceva ca românul, de parcă ar fi cunoscut-o și îndrăgit-o dintotdeauna.

Advertisements

One Response to “Atmosferă…”

  1. luminita Says:

    Hmmm…nu ar trebui sa postezi astfel de bloguri..sunt oameni care traiesc in Bucuresti, unde ploua e mereu praf, cainii sunt multi si musca iar oamenii sunt..prea civilizati :D.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: