Ciuperci gratinate

Îmi plac la nebunie mâncărurile gratinate, arată foarte bine şi au şi o savoare aparte. Aşa că am încercat câteva reţete de acest tip.

Ingrediente:

500g ciuperci
4 căţei usturoi
2 linguri ulei
1 lingură unt
4 linguri smântână
100ml lapte dulce
100g caşcaval
1 foaie de dafin
pătrunjel verde
sare
piper

Preparare:

Ciupercile se curăţă, se taie felii şi se prăjesc în ulei bine încins, se adaugă sare, piper, foaia de dafin, până când scade zeama ciupercilor şi încep să se rumenească.

O formă termorezistentă se unge cu unt şi se aşează ciupercile.

Separat se amestecă smântâna, laptele, usturoiul zdrobit, pătrunjelul tocat mărunt, sare, piper. Sosul se toarnă peste ciuperci, iar caşcavalul se rade şi se pune deasupra. Se pune la cuptor în jur de 30 de minute până se rumeneşte frumos deasupra.

Rezultatul a fost foarte bun, pătrunjelul în combinaţie cu smântâna au dat un gust deosebit. Poate că mergeau mai multe ciuperci, dar corectez data viitoare.

2 Responses to “Ciuperci gratinate”

  1. Mihaela Alexandrescu Says:

    Arata super. Poate o sa incerc si eu. Ma gandeam ca ar fi mers si niste pui taiat marut pe langa ciuperci. Ce zici?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: