Musaca de cartofi 1

Asta e prima variantă de musaca pe care o încerc. Există multe rețete de gen pe internet, dar la asta m-a cucerit cașcavalul gratinat de deasupra. Am să mai încerc și altele pe viitor, nu că asta nu ar fi ieșit bună, dar îmi place mereu să gătesc ceva nou.

Ingrediente:

600g carne tocată
2 linguri ulei
1 kg cartofi
100 ml supă de legume
2 cepe
150g ciuperci
2 ouă
cimbru
2 linguri de pastă de tomate
200g cașcaval
1 lingură pesmet
sare
piper

Preparare:

Cartofii se fierb în coajă, se curăță și se taie felii. Între timp, se călește ceapa, apoi se adaugă ciupercile și carnea. După ce scade zeama se adaugă pasta de tomate, cimbrul, sare și piper după gust. Se unge o formă termorezistentă cu ulei și se presară cu pesmet. Se pune un strat de felii de cartofi, un strat de carne, din nou cartofi, din nou carne și la final din nou cartofi. Separat se bat ouăle cu jumătate din cașcaval și se toarnă deasupra, celalată jumătate din cantitatea de cașcaval se presară deasupra. La final se toarnă supa în tavă. Se introduce la cuptorul încins pentru 45-50 de minute. Enjoy!

 

2 Responses to “Musaca de cartofi 1”

  1. Blogroll « Locul de Parcare al Grijilor şi al Bucuriilor Says:

    […] am adormit aseară la care cu siguranţă mă voi uita (la o oră mai decentă). Cristina ne oferă o idee de prânz în caz că am rămas blocaţi iar la întrebarea “ce mâncăm azi?” Ţara mea […]

  2. ionelapopa Says:

    deja am inceput sa salivez, multumesc chear nu mai aveam idee ce sa mai prepar pentru maine.sa mai postati retete.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: