Ciorbă rădăuţeană

E ciorba preferată a soţului meu, aşa că o gătim foarte des.

Ingrediente:

600-700g piept de pui
2 morcovi
1-2 cepe
1 rădăcină de pătrunjel
1 ţelină mică
200g smântână
2 gălbenuşuri
1 căpăţână de usturoi (mie îmi place foarte usturoiat)
sare
zeama de la o lămâie (mare)

Preparare:

Pieptul se pune întreg la fiert. Se ia spuma şi apoi se pun legumele tăiate în bucăţi mari. După ce se fierb, pieptul de pui se taie fâşii, iar legumele se pasează (eu mai scot din morcov, că altfel iese prea dulce). Se pun carnea şi legumele pasate înapoi, se mai lasă 5 minute şi apoi se adaugă gălbenuşurile amestecate cu smântâna. Se adaugă apoi usturoiul pisat, apoi sarea şi zeama de lămâie. Se poate orna cu pătrunjel tocat (eu de data asta n-am avut).

One Response to “Ciorbă rădăuţeană”

  1. Cor Neliu Says:

    Miam, miam, e si preferata mea, poate nu ma chemi la o portie, cand oi mai poposi prin dulcele targ al Iesilor🙂.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: