Campania mea (2) – Mărturia de Anita Shreve

Cam asta am scris după ce am citit cartea:

Nu știu când o să postez sau dacă o să postez vreodată asta, dar cartea a avut un impact prea mare asupra mea ca să nu îmi notez câte ceva cât încă mai sunt sub impactul ei. Mărturia, Anita Shreve. Pare o carte în genul tabloid. O înregistrare a unui act sexual în care sunt implicați câțiva băieți și o fată de doar 14 ani. Buuum, scandal, presă, dezastru pentru cei implicați, dar și pentru famiile lor, pentru directorul școlii, pentru comunitate. Asta e pe scurt. Dar cartea e mult mai mult. În primul rând e altfel pentru că fiecare capitol e povestit din perspectiva altui personaj, fie că e el elev implicat în acest scandal, profesor, părinte, prieten. Și uite așa poți afla ce e în mintea fiecăruia. De la surpriza directorului de a afla ca elevi buni sunt implicați și ca urmare calea lor către colegiu/universitate va fi mult mai dificilă, dacă nu imposibilă, la surpriza mamei care primește un telefon ce îi dă vestea, la sentimentele care o cuprind pe victimă, la durerea imensă a unui părinte care își pierde un copil, la remușcarile unui iubit ce a greșit, toate cu multă autenticitate și cu mult impact asupra cititorului.

Și, Doamne, așa mi-aș dori să fii aici cu mine și ți-aș spune că îmi pare rău de o sută de mii de ori și nu ți-aș cere să te uiți la mine sau să mă lași să te ating și nici măcar să mă lași să-ți spun că te iubesc, ți-aș spune numai cât îmi pare de rău că asta a trebuit să ți se întâmple ție. Și atunci, cred, poate că m-ai ierta, poate că te-ai uita la mine și, chiar dacă ai fi tristă, m-ai crede când îți spun cât de mult te iubesc și poate într-o zi chiar te-ai apleca și m-ai săruta, numai ca să îmi arăți că mă ierți, și lucruri și mai ciudate s-au întâmplat, poate într-o zi chiar o să mergem pe stradă împreună sau să intrăm într-un magazin sau să stăm față în față la o masă, să vorbim, iar lucrul care ne-a despărțit ar fi atât de departe în trecut încât abia ni l-am aduce aminte și apoi, într-o zi, m-ai lua acasă la tine și în dormitorul tău și te-ai întinde pe pat și eu m-aș întinde alături de tine și m-ai lăsa să fac dragoste cu tine…și aș savura fiecare moment și nu ar fi deloc asemănător cu ce a fost pe bandă, ar fi încet și sfânt și tot ce există și aș fi atât de fericit.

Nu vă propun vreo temă pentru comentarii, puteți să îmi lăsați ce mesaj doriți. Dacă strâng 15, plantez un copac 🙂

Advertisements

2 Responses to “Campania mea (2) – Mărturia de Anita Shreve”

  1. Mihaela Alexandrescu Says:

    Ce tare e ideea ta, bravo! Am citit si eu cartea. Mi-a placut in felul ei socant. Din pacate am imprumutat-o cuiva din grupul vAlluntari si nu mi-a mai returnat-o. Lucru care mi-a mai scazut increderea in ce oameni circula pe net chiar si cei care citesc.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: