Campania mea (3)

Cum era de așteptat, campania mea n-a strâns 15 comentarii ca să trebuiască să plantez un copac. Era de așteptat pentru că altfel se mobilizează lumea în cadrul unei campanii la comun. Dar, într-un fel mă bucur, să vă spun și de ce.

Din perioada în care pornise campania vALLuntar, am tot căutat și m-am zbătut să văd și eu cum să procedez ca să pot planta un copac. Am căutat pe net siteuri cu profil ecologic sau silvic, am căutat acolo informații și pentru că nu am găsit, le-am scris mailuri. Cred că ar fi elocvent să vă exemplific corespondența cu ei.

Mai întâi am vorbit cu cineva de la Ecomagazin.

Buna ziua,
Ma intereseaza sa plantez 1-2 copaci in zona Iasului. Ma puteti ajuta cu niste informatii?
O seara placuta,
Cristina Neculita
Ok, de ce informatii aveti nevoie?
Ionut Parausanu
As vrea sa stiu unde pot planta, sa nu ma trezesc ca plantez pe proprietatea privata a unui om…
Si unde gasesc sa cumpar puieti? Am senzatia ca pe la magazine gen Dedeman sunt doar pomi fructiferi.
Multumesc de promptitudine.
Daca nu deti nicio suprafata de teren, atunci sansele sa plantezi pe o suprafata privata sunt foarte mari. Eu zic sa te consulti cu membrii familiei. //era clar că mă credea cel mult în gimnaziu sau ceva de genul
Ionut Parausanu
Nasol. Voiam sa fac si eu un bine pentru natura…mai mult simbolic, dar oricum.
Cati ani ai Cristina?//după cum vă ziceam!
Ionut Parausanu
28. Mi-am dat seama din mailul trecut ca ti se pare ca sunt un copil, dar nu.
Oare e asa curios faptul ca o persoana matura sa vrea sa planteze un copac?

De aici nu mi-a mai răspuns.

M-am mai conversat apoi cu asociația Mai Mult Verde, care mi-a spus că nu au campanii de plantare în zona Iașului în perioada următoare (îi dibuisem că făcuseră o campanie, chiar în Iași cu Realitatea TV și plantaseră niște copaci). Mi-au spus să încerc într-un parc ceva, dar mai întâi să cer acordul și sfatul administratorului parcului…Mda, cine o fi? Primăria?

Apoi mi-a venit altă idee, să văd cine îi ajută pe cei de la All. Și așa am dat de Romsilva. Le-am trimis și lor un mail și iată cum au răspuns:irimia adr 1
Da, dom’le, ăștia m-au luat cu adevărat în serios. Bine, n-am sunat, să nu creadă că vreau să planez o pădure întreagă. Dar am căutat Direcția Silvică Iași și am trimis un mail la Ocolul Silvic Iași. Pentru că vreo lună nu mi-a răspuns, am luat mai toate Ocoalele Sivlice mai apropiate de Iași și le-am trimis mail. Nu mi-a răspuns nimeni până în ziua de azi.

Și de asta zic, mă bucur că nu trebuie să plantez, pentru că se pare că e foarte complicat să faci asta. Dar dacă aflați de vreo modalitate în care aș putea face asta, sau vreo altă campanie de genul ăsta, let me know! Aș participa cu mare drag!

Advertisements

5 Responses to “Campania mea (3)”

 1. Cor Neliu Says:

  Sis, eu nu ma pricep ce si cum tre sa faci ca sa plantezi un pom, da si mie mi se pare copilaros efortul tau de a afla amanunte de pe net. Daca plantezi in fata blocului nu cred ca cineva te va amenda; pe urma, pomi gasesti prin mai multe locuri de cumparat, cred ca Nelu (tatal tau adicatele) te poate indruma f. bine (la noi sunt si-n piete pomi de vanzare (nu numai fructiferi). Daca vrei, la primul meu drum de iasi iti aduc 2-3 copacei, ca sa-i plantezi. Problema, din pct meu de vedere, nu e plantatul, ci protejatul lor dupa accea (pot fi rupti sau smulsi cu usurinta, ar trebui facut si ceva care sa-i protejeze).

  • Cristina Says:

   Ideea era sa plantez intr-o pădure, ca să fie mai cu folos. Și poate acolo au șanse mai mari să nu fie rupți…

 2. Andrei Dobjenschi Says:

  Te invit la mine la Rediu sa plantam împreună.

 3. Eduard Says:

  Frumoasa initiativa ta, pacat ca n-ai cu cine! :))


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: