Filme de concediu

Și pentru că acum, în partea a doua a concediului, nu am plecat nicăieri, am făcut și eu și soțul meu câte o listă de 10 filme pe care să le devorăm. Eu am căutat tipul meu preferat de filme și am găsit o listă numită Best Mind-Twisting/Mind-Freaking/Mystery Movies. PERFECT! Deși dezavantajul este că trebuie să accept fără comentarii și filmele pe care le-a selectat soțul meu (Nașul 1,2,3…ce să zic, am avut noroc că m-a lăsat să mai adorm la ele), maratonul de filme e un succes. Am să vă zic pe scurt despre ce e vorba în primele filme din lista mea:

Jacob’s Ladder (1990) – Până la un punct semăna cu The Manchurian Candidate (un alt film care mi-a plăcut foarte mult), în sensul că un grup de soldați încep să simtă o serie de simptome asemănătoare și încep investigații ca să afle de unde provin ele și ce s-a întâmplat în timpul misiunilor la care au fost prezenți. Deznodămânul nu e același, desigur, poate nu la fel de interesant și nu cu o miză atât de mare, dar mind-twisting cu siguranță.

Triangle (2009) – E genul de film Groundhog Day în care personajului personal i se dă șansa de a repeta aceeași zi/aceeași scenă din nou și din nou până găsește cheia de scăpare din cercul acesta. Din păcate filmul m-a cam dezamăgit, mi s-a părut că personajul nu învăța nimic de la o repetare la alta, făcea aceleași greșeli și pica în aceleași capcane. Tocmai din acest motiv mi s-a părut că filmul are mici lacune de logică: cum să încerci să scapi de fiecare dată la fel? Oricum, dacă vă place genul, e ok.

Pi (1998) – E genul de filme despre genii (în matematică de data asta), cu nebunia și ciudățeniile lor. A fost cam fragmentat și cam ciudat, nu prea l-am înțeles, nu mi-a plăcut.

El secreto de sus ojos (2009) – E un film argentinian care mi-a plăcut. E despre un viol și o crimă care lasă un soț indurerat să spere că vinovatul va avea parte de o viață în pușcărie. Din păcate, lucrurile nu se întâmplă așa și viața lui pare că încremenește în acel moment, nimic nu poate evolua până nu își știe răzbunată iubirea vieții lui.

Identity (2003) – Aparent, într-un motel rămân izolate 11 persoane, din care încep să moară câte una. În esență, e ceva mai interesant de atât. Bine, am intuit dinainte cine ar fi criminalul, că, na, întotdeauna e cel mai neașteptat personaj cu putință. Mi-a plăcut.

…o să revin curând și cu partea a doua.

Advertisements

3 Responses to “Filme de concediu”

  1. Mihaela Alexandrescu Says:

    Eu pe Lucian nu l-am lasat sa ma convinga sa ma uit la Nasul. M-am uitat la multe dar la asta am zis NU, clar. O sa-ti studiez si eu lista de filme, poate in weekend ma uit si eu la ceva.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: