Cu Alex în concediu

Am început să fac lista pentru bagaje cu o săptămână înainte de plecare, așa mi-era de frică să nu uităm ceva. Am avut vreo 3 trolere (unul mare, unul mijlociu și unul mic) și multe sacoșele cu diverse. Adevărul e că ne-am luat și pernele de acasă, dar am pățit-o în unele vacanțe să avem niște perne atât de moi încât nu se putea dormi pe ele. Pentru Alexandra am luat…cam tot. Hai că nu chiar tot, că m-am amuzat acum câteva zile când Alina Sorescu povestea că a plecat în vacanță (cu avionul) și a luat pentru bebe printre multe altele cădița și vreo 2 cărucioare. Nu, cădița nu am luat-o, am spălat copilul în duș, sau cel puțin ăsta era planul.

Am mers (cu bebe de 4 luni) 6 nopți la munte, fără planuri mărețe, doar am stat, am mâncat, ne-am plimbat maximum 1km în josul și în susul pensiunii. Alexandra a fost cuminte în general, ne-a lăsat să jucăm chiar și câte un boardgame sau două pe zi. La masă la restaurant ea trebuia să stea în căruț (scoica de mașină pusă pe cadrul de căruț) și nu îi place deloc să stea acolo. Astfel încât, dacă nu aveam norocul să doarmă în timpul mesei, trebuia mereu să mâncăm pe rând, unul o plimba, fie în căruț fie în brațe, celălalt mânca și apoi invers. Noroc că am avut companie, așa că nu am mâncat singuri 🙂

După cum ziceam, i-am făcut duș. În prima seară nu a spus nimic, în a doua seară s-a speriat rău de tot, a făcut ca o pisică atunci când scuipă (hâsâitul ăla al pisicii când e nervoasă), a plâns mult și …cred că știți cum răsună sunetele din duș, cred că a auzit toată pensiunea. Am mai sărit apoi câte o zi și în celelalte am spălat-o cumva fără să punem dușul direct pe ea. Sfat: încercați acasă mai întâi ceva ce vreți să faceți într-o deplasare, cu alte cuvinte nu faceți ca noi.

A mâncat bine (a cam vomat ce-i drep mai mult decât de obicei, am observat că se întâmplă asta în deplasări), a dormit bine cu noi în pat. La margine. Că lu’ ta-su îi e frică să nu îi tragă vreuna în somn…vă zic, că eu am pățit-o. Am pus pernele de la pensiune în dreptul ei pe jos, ca să cadă pe moale dacă ceva. Pe atunci era destul de imobilă, nu se întorcea de pe o parte pe cealaltă așa că nu prea era posibil să cadă.

Per total a fost bine, ne-am făcut curaj să mai plecăm, o să vă mai povestesc.

DSC_2835 (Large)

DSC_2956 (Large)

DSC_3116 (Large)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: