Oscars live blogging (2017)

– A început cu o reprezentație a lui Justin Timberlake, care a cântat fantastic pentru cât de mult s-a agitat. Nici nu știam că mai e la modă. A, mai târziu am priceput că el a cântat una din melodiile nominalizate, “Can’t stop the feeling” din Trolls
– Sunt nevoită să mă uit la transmisiune pe laptop, cu traducerea făcută instantaneu de o tipă, așa că nu o să prind toate nuanțele și jocurile de cuvinte, care nu se pot traduce așa rapid. Lumea mai râde în sală, iar tipa asta nu spune aproape niciodată ceva amuzant.
– Discursul de deschidere a lui Jimmy Kimmel, drăguțel, călduț, nimic prea ofensiv, poate doar la adresa lui Trump câteva atingeri, dar el și-o cam cere cu fiecare ocazie.
– Actor în rol secundar, favoritul meu e actorul din Lion. Câștigătorul e Mahaershala Ali, din Moonlight. Mă gândeam eu așa că având în vedere nominalizările, pot câștiga actori de culoare la toate cele patru categorii. Sper să nu meargă totuși până acolo ca să își spele păcatele de anul trecut.
– Un moment cu aplauze în picioare, emoționant: intrarea în scenă a uneia dintre femeile de culoare care a lucrat la NASA despre care ne-a povestit filmul Hidden Figures, acum băbuță.
– “How far I’ll go” , din Moana, nominalizată pentru cea mai bună melodie, cântată foarte bine de o tipă foarte tinerică și atât de frumoasă!
– Actriță în rol secundar…..Viola Davis din Fences; se pare că era dată ca învingătoare sigură. A vorbit mult, bocit și vorbit, mă și mir că au lăsat-o să vorbească atât.
– A cântat și Sting o melodie nominalizată. Frumos, doar el și chitara.
– Premiul pentru animație îl ia Zootopia, așa că după jumătate din premii, am ghicit și eu în sfârșit un câștigător. A, ba nu, aplicația de pe pagina Oscarurilor spune că am mai nimerit ceva, premiul pentru animație – scurt metraj, unde am ales la nimereală.
– E un grup de turiști care cred că vor merge la un muzeu și de fapt vor intra în direct în Teatrul Dodby, unde se dau premiile. Trebuia să fie surprinși la maximum, dar probabil au aflat dinainte, că au arătat zero surprindere. A fost fain pentru ei totuși, s-au pozat cu vedetele, s-au pupat cu ei.
– Un montaj în care actorii citesc tweeturi răutăcioase despre ei. Parcă prea răutăcioase, puțin jenați mi se păreau majoritatea.
– Melodiile din La La Land cântate de John Legend.
– Momentul In Memoriam mă bagă de fiecare dată în depresie. Mă gândesc că cei de acolo au făcut ceva ce a atins viața multor oameni, iar noi, cei din alte meserii, nu vom lăsa așa o amprentă.
– Premiul pentru scenariu original : Manchester by the Sea. Scenaristul a mulțumit printre alții lui Casey Affleck, lui Casey Affleck și lui Casey Affleck, ceea ce confirmă cât de tare a fost Casey în film. Sper să câștige premiul pentru cel mai bun actor, deși se pare că șansele lui sunt minime din cauza unui scandal de hărțuire sexuală în care a fost implicat.
– Premiul pentru regie, La La Land. Regizorul are doar 32 de ani!!! Cel mai tânăr câștigător al acestei categorii. În sfârșit un domeniu în care la vârsta asta (coincidența face că asta e și vârsta mea) ești considerat foarte tânăr, copil chiar.
– Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal e dat înaintea celui pentru cea mai bună actriță, parcă era invers în anii trecuți. Oare am ațipit eu între timp? În fine…Hai Casey!!!! Daaa. Chiar mă bucur pentru el. Arată cam neglijent acum cu barbă și par lung (poate pentru vreun nou rol?) și discursul lui a fost cam haotic, probabil chiar nu se aștepta să câștige.
– Se pare că nu am ațipit, urmează premiul pentru cea mai bună actriță. Emma Stone! Deci preferații mei au câștigat la categoria actorilor principali.
– Cred că acum mă pot culca. Fără îndoială premiul pentru cel mai bun film îl va lua La La Land. Bingo!
– Înainte însă, vă spun și cum am stat cu previziunile: am nimerit 9 din cele 25 de premii. Față de cum începusem, e bine.
-Ba nuuuu, așa ceva! Premiul e pentru Moonlight. Ca la concursul acela de Miss în care au anunțat câștigatoarea greșită! Ce jenant!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: